over zuid voor mekaar

Wat is Zuid voor Mekaar?
Bij Zuid voor Mekaar worden diverse activiteiten ondernomen waar je kosteloos aan mee kan doen. We werken heel nauw samen met de Voedselmarkt  (voorheen Voedselbank) in Amsterdam-Zuid. Zo stellen zij hun locatie beschikbaar (Lutmastraat 61 A in Amsterdam) en mogen wij gebruik maken van diverse voorzieningen zoals computers, naaimachines, wifi en keuken.

Wat doen we?
Zuid voor Mekaar is voor iedereen die leuke dingen wilt doen. In eerste instantie was Zuid voor Mekaar bedoeld voor en door klanten van de Voedselmarkt. Maar inmiddels is de doelgroep breder, buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Kortom, wie je ook bent, je bent bij ons van harte welkom om mee te doen aan een activiteit of voor een kop koffie of een praatje!
We ondernemen activiteiten die we zelf leuk vinden. Er is een dichtclub actief, je kan swingen tijdens moderne dans, en ontspannen tijdens yogales, er zijn naaimachines aanwezig om je eigen kleding te maken of te verstellen. Ervaring is niet nodig want er is iemand die je daarbij kan helpen. Probleem met je laptop of telefoon, of heb je een vraag? Kom naar onze computer repair cafe. Zin in een combinatie van bewegen op vrolijke Zuid Amerikaanse muziek en mindfulness? Kom dan naar onze Salsa Tao les.
Op maandag zijn er altijd computers gereed met internet waar je gebruik van kunt maken.
06 12 over-zuid-voor-mekaar_bewerkt
Doel

Het doel is om met elkaar plezier te maken, ervaringen te delen over allerlei uiteenlopende zaken. Contacten op te doen en elkaar te helpen als dat nodig is. Armoede maakt gemakkelijk eenzaam, alleen lukt het vaak niet, samen wel en dat is de kracht van Zuid voor Mekaar.

01 talentenclub_bewerkt

Wanneer?
Zuid voor Mekaar komt wekelijks bijeen op maandag. Van 11.00-16.00 uur ben je van harte welkom om mee te doen met dichten, salsa tao, brei- en naaiclub en computer repair cafe. Voor alles geldt dat ervaring niet nodig is en deelname is vrij!

Locatie
Voedselmarkt Zuid
Lutmastraat 61 A te Amsterdam
De activiteitenruimte is de laatste deur aan je rechterhand, nadat je de poort bent onderdoor gelopen. De locatie bevindt zich in een intiem hofje met volledige privacy.

Schermafbeelding 2015-08-18 om 22.15.12